Loxam


Klant: Loxam
Category: Applicatie
Project date: juni 2016
Campagne: Loxam Bouwbeurs Activatie
Link:?Youtube


De uitdaging

Loxam verhuurt bouwmaterialen door heel Europa. Om hun presentatie op de bouwbeurs in 2016 op een bijzondere wijze voor het voetlicht te plaatsen werd er gezocht naar een activatie die aansloot op de doelgroep. Het moest een uitdagend concept zijn voor met name mannelijke bezoekers met een affiniteit voor techniek, er werd besloten om een competitie in te stellen waarbij onderlinge strijd aangemoedigd werd.

 

De uitwerking

Er werd gekozen voor een realistische simulatie waar een spelelement aan was toegevoegd. Er werd een echte graafmachine op de beursvloer geplaatst die aangestuurd wordt met VR hardware inclusief interactieve controllers. De uitdaging bestond uit de opdracht het hoogste aantal stenen in bakken te kieperen in een korte tijd.

 

De presentatie

Voordat de bezoeker aan de slag kon werd er gevraagd om de eigen naam, de bedrijfsnaam en het mailadres in te voeren. Het spel begint vervolgens met een korte instructie die uitleg geeft over de missie en de wijze van besturen. Wanneer de uitleg succesvol is voltooid zal het spel starten met een race tegen de klok. Er werden twee schermen geplaatst waarop de aanwezigen live het spelverloop konden volgen, ook de score was direct zichtbaar. Hiermee worden de bezoekers actief betrokken bij het spel, en het cre?ert zo een competitieve spanning.

 

De conclusie

Loxam kon terugkijken op een zeer succesvolle bouwbeurs in 2016. Gedurende drie dagen achtereen mochten honderden bezoekers plaatsnemen in de graafmachine om de eer van hun bedrijf te verdedigen. Er stond continu een rij van deelnemers bij de beursstand, er werd achteraf ook veel gesproken over deze Virtual Reality presentatie. Achteraf kreeg elke speler een mail met hun persoonlijke score toegestuurd. De ?buzz? van het evenement bleef rondzoemen binnen Loxam, later werd deze opstelling opnieuw ingezet tijdens een Bouwbeurs in Denemarken.

Heeft u ook een uitdaging voor ons development team?

Neem contact op!