360 Video

KPN Digital Dutch

De vraag

Elk jaar wordt het Digital Dutch evenement georganiseerd door KPN, waarbij de digitalisering in de maatschappij centraal staat. Tijdens dit evenement komen pakweg duizend belanghebbenden samen om het belang van digitalisering in Nederland te bespreken en de toekomstvisie in focus te brengen. Om verschillende Nederlandse bedrijven met een innovatief karakter uit te lichten werden er drie momenten bepaald om Virtual Reality in te zetten.

 

De executie

Normaal gesproken is 360??video een individuele ervaring. Ons werd de vraag gesteld om een grote groep aanwezigen tegelijkertijd dezelfde 360??content te tonen. Dit was iets dat nog nooit eerder in Nederland op deze schaal was gerealiseerd. Wij verzorgden de VR realisatie op basis van de vraagstelling vanuit KPN en event agentschap Fjuze.

Klant: KPN in samenwerking met Fjuze
Category: Events
Project date: Juni 2016
Deelnemers:?500
Campagne: Digital Dutch
Link:?KPN-digital-dutch-event

De presentatie

Om deze uitdaging te realiseren werd er in-house een VR Sync technologie ontwikkeld. Met deze multifunctionele en schaalbare oplossing is het mogelijk om VR informatie tegelijkertijd naar een onbeperkt aantal apparaten te verzenden met slechts ??n druk op de knop. De ontwikkeling van deze technologie werd in korte tijd gerealiseerd, onder hoge druk en op basis van intensieve testsituaties. Gelukkig verliep de presentatie op het Digital Dutch evenement vlekkeloos.

Het resultaat

De reacties van zowel de aanwezigen als eindklant KPN waren overweldigend positief. Deelnemers gingen los op social media en noemden de Digital Dutch het event van het jaar, en het was pas juni. De VR Sync techniek wordt inmiddels gebruikt door tientallen eventorganisaties en merken zoals Bose, Deloitte en Google.

Quote

?Van mij krijgt KPN een dikke 10 voor dit evenement?

Edwin Kuiper

?Wat een indrukwekkend evenement?

De Telecompartner

?KPN just went full hipster and partial Oprah at once; everybody a vr experience?
Oscar Koeroo

Heeft u ook een uitdaging voor ons 360??video team?

Neem contact op!